Για την πλοήγηση


Θεραπεία Ζεύγους


Στη σημερινή εποχή πολλά ζευγάρια απευθύνονται σε ειδικούς συμβούλους για διάφορα προβλήματα στη μεταξύ τους σχέση. Το στίγμα που υπήρχε παλαιότερα έχει πια -ευτυχώς- σε μεγάλο βαθμό απομακρυνθεί. Αλλά, τι ωθεί ένα ζευγάρι στο γραφείο ενός ειδικού; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι πολύπλοκη και δέχεται πολλές και ποικίλες απαντήσεις.

Για το πλήθος των ζευγαριών η θεραπεία ζεύγους είναι και η τελευταία προσπάθεια για να λυθούν τα θέματα που αντιμετωπίζουν και να διασωθεί η σχέση. Πολλοί νιώθουν ότι είναι αντιμέτωποι με ένα δίλλημα σύμβουλος γάμου ή δικηγόρος διαζυγίου; Επί της ουσίας η θεραπεία, ακόμα και αν καταλήξει στην απόφαση για χωρισμό/διαζύγιο, αυτό θα γίνει έχοντας τα μέλη κατανοήσει το τι έχει συμβεί και με υγιές τρόπο.

Κοινός τόπος για το ζευγάρι είναι η κοινή τους επιθυμία για βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Τα ζευγάρια, κατά κύριο λόγο απευθύνονται σε σύμβουλο μετά από προβλήματα στην καθημερινή συμβίωση, έκτακτων κρίσεων ή συνεχόμενων δυσκολιών.

Στη θεραπεία ζεύγους βάζουμε ως το σημαντικότερο στοιχείο την ΣΧΕΣΗ και τον τρόπο που αυτή δομείται και εξελίσσεται. Κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας, τα μέλη θα εκπαιδευτούν κατάλληλα ώστε να μπορούν να εκφράζουν και να ακούνε τα συναισθήματα της “άλλης πλευράς” και κατά συνέπεια να καταφέρουν εκ νέου να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά σε λεκτικό αλλά και σε συναισθηματικό επίπεδο.